Hvorfor bør du ta i bruk Google Analytics?

I dette innlegget forklarer jeg hva Google Analytics (GA) er, og alle fordelene man får ved å ta i bruk analyseverktøyet. 

Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktøy utviklet av Google, som er gratis for alle. Verktøyet gir deg svært nyttig innsikt og informasjon om data og aktivitet på din nettside, blant annet hvem som besøker siden din, hva de gjør på siden din, hvordan de kom inn på siden din og om du treffer den målgruppen du har satt deg.  

Denne informasjonen er spesielt nyttig for markedsføring, da man etter å ha analysert dataen som er samlet inn kan forbedre nettsiden i tillegg til at man får en god oversikt over hva som kan og bør endres. 

Hvordan skal man bruke det?
For å ta i bruk Google Analytics må man først og fremst opprette en Google-konto og en konto på Google Analytics. Deretter kobler man, eller konfigurerer nettstedet man ønsker å analysere dataen på til din konto på GA. For at dataen faktisk skal samles inn og være tilgjengelig for deg er det viktig at man også må aktivere rapporteringsvisning og sporingskoder. 

Gjennomdette semesteret har vi implementert Google Analytics på vår studentblogg, da for å lære hvordan det fungerer men også for å samle inn dataen fra trafikken på min nettside. Jeg kan derfor se hvilke innlegg jeg har fått flest klikk på, og sammenliknet dette med hva slags overskrifter jeg hadde på de forskjellige innleggene. 

Fordeler med Google Analytics

Fordelene med Google Analytics er mange, blant annet at man får mye bedre oversikt over trafikken på nettsiden som er koblet opp til verktøyet, og du får dataen på en oversiktlig måte. Dette gir deg en gyllen mulighet til å forbedre søkemotoroptimaliseringen, i tillegg til å gi deg en pekepinn på hva som fungerer bra hos målgruppen og ikke. 

Kilder

https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *